DIY 10 TERRARIUM TIPS
Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα terrarium, τα καλύτερα φυτά για terrarium, φροντίδα, συντήρηση και πολλά άλλα.
Τα terrarium καθιστούν δυνατή την καλλιέργεια αντικειμένων σε μέρη που δεν είναι ευνοϊκά όπως ο στεγνός, χαμηλός φωτισμός χώρος εργασίας ή το σαλόνι σας με την ίδια έλλειψη υγρασίας.
Ένα κλειστό terrarium μετατρέπεται σε βιόσφαιρα όπου η υγρασία είναι αυξημένη, τα φυτά ποτίζονται αυτο-ποτίζονται και το μίνι οικοσύστημα απλώς κινείται με αυτόματο πιλότο με ελάχιστη παρέμβαση.
Tα σημερινά terrarium έχουν περισσότερο σκοπό να φέρουν τη φύση σε εσωτερικούς χώρους …
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:
1. Βρείτε ένα κατάλληλο δοχείο.
Ξεκινήστε βρισκοντας το βζο που σας ταιράζει. Εάν μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας στο στόμια για οτιδήποτε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, θα το διευκολύνετε. Ένα καπάκι κάνει το περιβάλλον χαμηλότερης συντήρησης. Αλλά ακόμα κι αν το δοχείο δεν συνοδεύεται από καπάκι, μπορείτε πάντα να τοποθετείτε ένα γυάλινο πιάτο ή να αφήνετε το δοχείο ανοιχτό και να το ελέγχετε για υγρασία πιο συχνά.
2. Επιλέξτε κατάλληλα φυτά.
Για terrarium με κλειστή κορυφή, τα φυτά πρέπει να είναι συμπαγή, να αγαπούν την υγρασία και να είναι συμβατά με χαμηλό φωτισμό. Καλές επιλογές είναι τα βρύα και οι φτέρες, καθώς και οι ορχιδέες, οι βρωμέλιες και πολλά άλλα εύκολα στην εύρεση φυτών εσωτερικού χώρου. Αποφύγετε τα φυτά που προτιμούν το έντονο φως και τη χαμηλή υγρασία - κάκτοι, παχύφυτα και τα περισσότερα βότανα, αυτοί οι τύποι φυτών λειτουργούν καλά σε ένα ανοιχτό terrarium.
3. Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία.
Όταν εργάζεστε σε μικρό χώρο με περιορισμένη πρόσβαση, βοηθάει να έχετε εργαλεία που έχουν ακριβώς το σωστό μέγεθος για την εργασία, όπως υπάρχουν στην αγορά κιτ εργαλείων terrarium.
4. Τοποθετήστε το θεμέλιο.
Προσθέστε μικρά βότσαλα για το βασικό στρώμα για να έχετε καλύτερη την αποστράγγιση.
5. Προσθέστε χώμα για γλάστρες.
Για ένα μέσο φύτευσης, επιλέξτε ένα ελαφρύ μείγμα γλάστρας, χουμώδους εδάφους. Προσθέστε αρκετό χώμα για να καλύψετε τις ρίζες των φυτών.
6. Φυτέψτε τα φυτά σας.
Στερεώστε τα φυτά όταν τα φυτεύετε, όπως θα κάνατε στην γλάστρα και ποτίστε το terrarium σας πολύ ελαφρά μετά τη φύτευση. Κλείστε το και παρακολουθήστε …
7. Γίνετε δημιουργικοί.
Αφήστε αυτούς τους δημιουργικούς χυμούς να ρέουν όταν σχεδιάζετε ένα terrarium. Ανακατέψτε τις υφές, προσθέστε μια μικρή σφαίρα, μάρμαρο ή ψεύτικο μανιτάρι για να χρησιμεύσει ως συμπλήρωμα. Σκεφτείτε το χρώμα, σκεφτείτε την ισορροπία και απελευθερώστε τον εσωτερικό σας αρχιτέκτονα τοπίου.
8. Βρείτε τη σωστή τοποθεσία.
Τοποθετήστε το terrarium σας σε έμμεσο φως. Ο άμεσος ήλιος μπορεί να χαλάσει το περιεχόμενο.
9. Διατηρήστε το καθαρό.
Αφαιρέστε αμέσως τυχόν νεκρά ή μαραμένα φύλλα για να διατηρήσετε το οικοσύστημά σας υγιές.
10. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα.
Κάθε 10 μέρες περίπου, δώστε στο terrarium λίγο φρέσκο αέρα. Ανοίξτε το καπάκι για μισή μέρα και μετά κλείστε το ξανά. Εάν δεν εμφανιστεί συμπύκνωση μετά το κλείσιμο, προσθέστε πολύ μικρή ποσότητα νερού.
Είναι απλό, είναι διασκεδαστικό, είναι δημιουργικό και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο σας!