ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
18 Ιουλίου, 2023
Υλικά
• 300 ml νερό
• 100 ml σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά το νερό με το σιρόπι τριαντάφυλλο και τοποθετούμε το υγρό μείγμα σε θήκες παγωτού.
- Αφήνουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη όλο το βράδυ.
Παγωτό μπανάνα
Υλικά
• 2 μπανάνες κατεψυγμένες και κομμένες σε ροδέλες
• 1 κσ κακάο
• 1 κγ μέλι
Εκτέλεση
- Βάζεις τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και τις χτυπάς μέχρι να πάρουν τη μορφή παγωτού.
- Στη συνέχεια ρίχνεις το κακάο και το μέλι και ανακατεύεις ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Παγωτό γιαούρτι
Υλικά
• 400 γρ γιαούρτι
• 300 γρ φρούτα της επιλογής σου
• 1 κγ βανίλια
• 2 κσ μέλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φρούτα στο μίξερ και τα πολτοποιούμε ελαφρώς. Προσοχή να μην γίνουν κρέμα.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες για παγωτά και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Σορμπέ φρούτων
Υλικά
- 4 ροδάκινα
- βερίκοκα,
- 20 φράουλες
- μισό πεπόνι
- Κόψε ό,τι φρούτα έχεις στο ψυγείο σου σε κομμάτια
- Βάλ’ τα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Χτύπησέ τα στο μπλέντερ με 1/2 φλ. μέλι και λίγο χυμό λεμόνι.
- Τοποθέτησε το μείγμα στην κατάψυξη για 2 ώρες και σερβίρισε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: